Menu

Help! Mijn puppy vernielt alles, wat moet ik doen?

Puppy bijt stok kapot - Bron: pixabay.com

Heb jij je nieuwe puppy recentelijk voor het eerst alleen thuis gelaten zodat je snel wat boodschappen kon doen? Dan is er een grote kans dat je thuiskwam en een aantal stukgebeten spullen op de grond vond. De oorzaak? Jouw lieve viervoeter. Je kunt niet boos worden op je hondje, want hij of zij weet nog niet goed wat wel en niet mag. Maar wat kun jij doen om je spullen te beschermen?

Berg je spullen op

Het klinkt simpel, maar het opbergen van je spullen kan een goede eerste stap zijn om te vermijden dat je puppy deze vernielt. Liggen je schoenen op de vloer in de gang? Schaf dan een schoenenrek aan zodat je viervoeter er niet langer bij kan. Haal ook de boeken van de onderste plank van je boekenkast en bescherm kabels door deze weg te werken met de hulp van een kabelgoot. Hoe minder spullen er beschikbaar zijn voor je harige vriend, hoe minder schade het jouw eigendommen oplevert!

Speeltjes en snacks

Sla in op speeltjes en snacks! Wanneer jouw hond geneigd is om spullen kapot te bijten, kunnen ze nu bijten op speciale kauwspeeltjes of kauwsnacks. Ben je bang dat ze de speeltjes ook binnen de kortste keren stukbijten? Maak je geen zorgen. Dit soort speeltjes zijn er speciaal voor ontworpen! Niet alleen voorzien dit soort speeltjes je hond in de behoefte van het bijten op spullen, ook brengt het gezondheidsvoordelen met zich mee! Kauwspeelgoed stimuleert de speekselaanmaak, wat de gebitsgezondheid van je hond bevordert. Twee vliegen in één klap dus!

Vind de oorzaak

Wanneer je weet wat de oorzaak is van het gedrag van je hond, kun je er gericht iets aan doen. Vernielt jouw hond jouw spullen omdat hij of zij in een speelse bui is, of is er meer aan de hand? Zo kan het bijvoorbeeld zo zijn dat jouw hond aan je spullen bijt omdat hij erg gestresst of verveeld is. Ook is het mogelijk dat je hond verlatingsangst of pijn heeft! Let dus goed op het gedrag van je huisdier en kom er zo snel mogelijk achter wat het obsessieve kauwgedrag veroorzaakt.

Puppies zijn lieve beestjes die nog erg moeten wennen aan de nieuwe situatie in je huis. Dit kan erin resulteren dat zij spullen kapot bijten. Dit is normaal puppy gedrag en het is dus belangrijk dat je niet boos wordt! Berg je spullen goed op in een opbergkist met deksel, koop kauwspeelgoed voor je hond en analyseer mogelijke onderliggende oorzaken. Binnen de kortste keren hoef je je niet langer zorgen te maken over het gedrag van je huisdier!