Menu

Kattenrassen

Wilt u graag een kitten kopen van een bepaald kattenras? Of wilt u de bestaande kattenrassen ontdekken? Op OnlyPets.be vindt u een handig overzicht van alle catteries in Belgie. Zoek snel je favoriete kattenras in onderstaande lijst en ontdek alle info over het ras, alsook de corresponderende catteries!

Er bestaan natuurlijk verschillende rassen, elk met hun eigen unieke kenmerken op vlak van uiterlijk en gedrag. In vergelijking met straatkatten zijn raskatten meer aanhankelijk en vriendelijker, omdat raskatten selectief zijn gefokt over vele generaties. Daarnaast hebben raskatten minder vaak een ongewenst temperament, aangezien het karakter van het kitten in lijn is met dat van de ouders, en die meestal kunnen bezocht worden. Bij straatkatten daarentegen is het soms niet geweten wie de ouders zijn en hebben kittens in hetzelfde nestje vaak een heel verschillend karakter, niet in lijn met het karakter van de ouders. Raskatten zijn duurder in aankoop dan een straatkat, maar deze prijs is nog altijd relatief laag in vergelijking met de jaarlijkse kost van het houden van een kat. Een mogelijke oplossing indien de prijs te hoog is kan zijn om een kitten te adopteren dat al ergens gewoond heeft (een herplaatsing).


Overzicht van alle kattenrassen

Brits korthaar

De Brits korthaar (vaak fout gespeld als Britse korthaar) staat bekend om zijn korte en dichte vacht, brede kop en grote oranje ogen. Ze hebben een rustig en introvert karakter.

Bekijk alle 83 Brits korthaar catteries

Maine Coon

De Maine Coon wordt gekenmerkt door een imposant voorkomen en een rustig karakter met stabiel humeur. Ze komen typisch goed overeen met mensen en andere huisdieren.

Bekijk alle 36 Maine Coon catteries

Ragdoll

Ragdolls zijn imposante katten met typerende blauwe ogen. Qua karakter zijn ze rustig, aanhankelijk, sociaal, vriendelijk, nieuwsgierig en heel speels.

Bekijk alle 22 Ragdoll catteries

Abessijn

De Abessijn is een van de oudste kattenrassen, afkomstig uit Aziƫ. Ze zijn gemiddeld qua grootte, gespierd en actief. Zijn goed in omgang met mensen en andere dieren.

Bekijk meer info over het Abessijn ras

American Shorthair

De American Shorthair is een stevige, gespierde kat die bekend staat om zijn goede gezondheid, heeft een rustig karakter en is graag bij zijn baasje. Ras afkomstig uit de Verenigde Staten.

Bekijk meer info over het American Shorthair ras

Munchkin

De Munchkin wordt gekenmerkt door abnormaal korte poten, veroorzaakt door dwerggroei. Verder zien de katten eruit als normale huiskatten en hebben ze ook het karakter van huiskatten.

Bekijk meer info over het Munchkin ras

Noorse Boskat

De Noorse Boskat is vanwege zijn afkomst uit Noord-Europa bestand tegen een heel koud klimaat. Het zijn grote, sterke katten zoals Maine Coon katten. Ze hebben veel energie en kunnen veel aandacht vragen.

Bekijk meer info over het Noorse Boskat ras

Scottish Fold

De Scottish Fold wordt gekenmerkt door gevouwen oren, veroorzaakt door een genetische mutatie. Ze hebben een kortharige vacht. De langharige variant wordt Highland Fold genoemd.

Bekijk meer info over het Scottish Fold ras