Menu

Golden Retriever

Golden Retrievers staan bekend om hun prachtige persoonlijkheden en hun veelzijdigheid. Ze zijn zeer goed als werkhonden, bijvoorbeeld in het apporteren voor jagers, snuffelhonden, of als geleidehonden. Daarnaast zijn ze ook uitstekende huisdieren en maken ze graag deel uit van uw gezin. Het zijn intelligente honden die goed overeenkomen met kinderen en andere huisdieren. Aangezien ze intelligent zijn, kunnen ze ook goed getraind worden. Ze hebben een goede hoeveelheid beweging nodig.

Grootte: Gemiddelde grootte, 51-56cm (vrouwtje) en 56-61cm (mannetje)
Gewicht: 24-29kg (vrouwtje) en 29-34kg (mannetje)
Kop: Brede kop met middelgrote ogen, vriendelijke, intelligente uitdrukking, korte, gevouwen oren en een bruinzwarte neus
Vacht: Waterafstotende dubbele vacht en goede ondervacht
Kleuren: Effen goudbruin, van licht tot donker
Staart: Een dikke, gespierde staart die op gelijke hoogte met het lichaam wordt gedragen

Nood aan vachtverzorging: Hoog
Nood aan beweging: Zeer hoog
Intelligentie en trainbaarheid: Zeer hoog
Kan goed alleen zijn: Niet echt
Hoeveelheid blaffen: Gemiddeld
Geschiktheid voor beginnende hondeneigenaars: Gemiddeld

Golden Retriever Voeding

Golden Retrievers zijn grote honden die veel energie verbruiken, ze hebben dus een relatief grote hoeveelheid eten per dag nodig: dagelijks ongeveer 2-3 kopjes droogvoer van hoge kwaliteit, gevoerd in 2 maaltijden. Dit is natuurlijk een algemene maatstaf en moet aangepast worden aan elke hond specifiek, zeker omdat Golden Retrievers gevoelig zijn voor overgewicht dat gezondheidsproblemen met zich meebrengt. Zorg ervoor dat de hond 1 uur voor en na de maaltijd niet te veel lichaamsbeweging heeft om maagtorsie te vermijden.

Voor puppy's geeft u best voeding die speciaal ontwikkeld is voor puppy's van grote rassen, aangezien hondenvoer voor volwassen honden te veel calcium bevat. Te veel calcium voor puppy's heeft gezondheidsrisico's zoals heup-en elleboogdysplasie. In plaats van 2 maaltijden per dag voor volwassen honden kan je puppy's best 3-4 keer per dag voeden aangezien ze een zeer snel spijsverteringssyseem hebben. Geef je puppy in het begin hetzelfde voer als bij de fokker en schakel dan geleidelijk over naar nieuw voer (indien je dit wenst).

Ook voor oudere honden kan het soms aangeraden zijn om 3-4 keer per dag kleinere porties te geven, met speciaal aangepaste voeding.

Zorg er ook voor dat je Golden Retriever altijd kan drinken van vers en schoon water.

In het algemeen geldt dat bij het aanpassen van de voeding van uw hond, dit best stap voor stap gebeurt over een week om maag- en darmproblemen te voorkomen.

Bekijk ook de pagina van deze hondenrassen: Beagle