Menu

Golden Retriever voeding

Volwassen Golden Retrievers

Golden Retrievers zijn grote honden die veel energie verbruiken, ze hebben dus een relatief grote hoeveelheid eten per dag nodig: dagelijks ongeveer 2-3 kopjes droogvoer van hoge kwaliteit, gevoerd in 2 maaltijden. Dit is natuurlijk een algemene maatstaf en moet aangepast worden aan elke hond specifiek, zeker omdat Golden Retrievers gevoelig zijn voor overgewicht dat gezondheidsproblemen met zich meebrengt. Zorg ervoor dat de hond 1 uur voor en na de maaltijd niet te veel lichaamsbeweging heeft om maagtorsie te vermijden.


Golden Retrievers pups

Voor pups geeft u best voeding die speciaal ontwikkeld is voor pups van grote rassen, aangezien hondenvoer voor volwassen honden te veel calcium bevat. Te veel calcium voor puppy's heeft gezondheidsrisico's zoals heup-en elleboogdysplasie. In plaats van 2 maaltijden per dag voor volwassen honden kan je pups best 3-4 keer per dag voeden aangezien ze een zeer snel spijsverteringssyseem hebben. Geef je puppy in het begin hetzelfde voer als bij de fokker en schakel dan geleidelijk over naar nieuw voer (indien je dit wenst).


Oudere Golden Retrievers

Ook voor oudere honden kan het soms aangeraden zijn om 3-4 keer per dag kleinere porties te geven, met speciaal aangepaste voeding.


En verder